Marc de Ruiter, Commercieel adviseur

Wat deed je voordat je bij ons kwam werken en wat doe je nu?

Ik heb veel verschillende functies gehad, van commerciële binnendienstfuncties tot projectmanager en alles wat daartussen in zat. Maar altijd in het dealerbedrijf of auto-importeur. Ik wilde graag meer dienstverlenend werken en via een recruiter kwam ik in contact met Hiltermann Lease. Na een eerste kennismakingsgesprek voelde het gelijk goed en uiteindelijk voel ik me nu thuis binnen de rol die ik nu heb. Ik ben commercieel adviseur en ben verantwoordelijk voor mijn eigen klantenportefuille. Ik beantwoord vragen van klanten en ben samen met mijn collega accountmanager commercieel verantwoordelijk voor de groei van ons wagenpark. 

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik vind het leuk om met mensen te werken en daarmee een leuke band te creëren. In mijn werk kan ik dat goed kwijt, ik vind het leuk om te adviseren over de verschillende leasevormen die wij kunnen aanbieden. Maar ik vind het ook leuk om te helpen om de juiste lease-auto uit te zoeken. Het uitzoeken van een lease-auto is voor veel mensen een heel leuk, maar soms ook best een ingewikkeld proces. Er zijn zóveel keuzes die je kan maken! Ik help die mensen graag om de juiste auto uit te zoeken. Soms kun je bijvoorbeeld het verschil maken door een voorraadauto te vinden. Mensen kunnen dan heel blij zijn en dat maakt mijn werk dan weer extra leuk. Iets minder leuk is dan weer dat je soms natuurlijk ook wel eens klanten spreekt die niet zo blij zijn. Mijn uitdaging is dan om die onvrede snel op te lossen en als dat lukt is het fijn, als het niet lukt vind ik dat jammer.

Waar ben je het meeste trots op als je denkt aan je werk?

Dat is best een lastige vraag, maar laatst was ik iemand aan het helpen bij het uitzoeken van een nieuwe auto. Zijn zoon was fan van BMW en  wilde heel graag dat zijn vader in zo'n auto kan gaan rijden.  Het verhaal achter deze wens greep mij aan en het is fantastisch dat het gelukt is om een BMW te vinden die dan in het leasebudget paste. De waardering die deze klant naar mij uitsprak, was bijzonder om mee te maken en zorgt voor een blijvende herinnering.

Waarom zijn wij een mooi bedrijf om voor te werken?

Ik vind het prettig dat we een relatief klein bedrijf zijn, ondanks dat we toch ruim 120 collega’s hier hebben werken. Daardoor is er haast een familiaire band. Je ziet elkaar (buiten de corona tijd om) tijdens de lunch, als je vragen hebt wandel je gemakkelijk even bij elkaar langs en iedereen is bereid om elkaar te helpen. Hiermee krijg je het gevoel “we doen het met zijn allen”. Wat ik ook mooi vind is dat als je dingen aandraagt wat beter of anders kan, dat daar ruimte voor is en dat er naar je wordt geluisterd. Ik vond het zelf nog wel eens lastig om mijn weg te vinden binnen het bedrijf toen ik hier net werkte en vroeg me wel eens af “wie moet ik waarvoor hebben?” Naar aanleiding daarvan zijn we begonnen met het koppelen van een coach aan een nieuwe collega. Die helpt je dan niet zozeer werkinhoudelijk, maar kan je wel op weg helpen om je sneller thuis te laten voelen binnen ons bedrijf. Sowieso wordt er sinds dit jaar meer aandacht gegeven aan het onboarden van nieuwe collega’s en ik denk dat dat een belangrijke ontwikkeling is om nieuwe collega’s zich snel thuis te laten voelen bij ons.

Marc de Ruiter, Commercieel adviseur